2016. január 19., kedd

Az idei első MTTE-kiállítás

2016. január 16-án, egy hideg, téli napon került megrendezésre Budapesten az év első egyesületi törpesün kiállítása, más néven a SünDay. Az MTTE (Magyar Törpesün Tartók és Tenyésztők Egyesülete) az V. Nemzetközi Görénykiállítás meghívott vendége volt.
A Magyar Törpesün Tartók és Tenyésztők Egyesületének honlapja
A bírálatok 10 órakor kezdődtek meg, s egészen délután 2-ig a négytagú szakértői zsűri közel 50 nevezett törpesünt bírált el, összesen 12 kategóriában. Ezen kívül különdíj és Best In Show díjat is osztottak a jó hangulatú díjkiosztón.
Ezúttal is szép számmal vettek részt az eseményen egyesületen kívüli, valamint ismeretlen származású sünik is, nekik külön kategória állt rendelkezésükre. Azonban megfigyelhető volt, hogy ezen a kiállításon a megszokottnál több új, fiatal tenyészet is bemutatta leendő reménységeit, ők kivétel nélkül már mind az MTTE által regisztrált tenyészetként voltak jelen, ami igazán pozitív előrelépés, hiszen ez is azt tükrözi, hogy egyre többen ismerik fel, hogy felelősségteljesen és minőségi szinten tenyészteni, a fajt jobbá tenni csak hivatalos formában lehet és kell.

Természetesen mi is jelen voltunk az eseményen, nagy izgalommal vártuk, vajon sünikéink milyen elbírálásban részesülnek. Büszkén jelenthetjük be, hogy az alábbi eredményekkel térhettünk haza:

Homokháti Babydoll - kölyök nőstény I. helyezett
Alag-dombi Kalifornia - kölyök nőstény III. helyezett
Homokháti Bonfire/Blacky - kölyök hím III. helyezett

  Bízunk benne, hogy 2016-ban is a lehető legtöbb SünDay-re el tudunk jutni. Köszönjük a szervezést!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése